31.3.2012

Uxbridge ja kohtaus

Eilen oli tämän hetken sääennusteen mukaan viimeisiä lämpimiä päiviä nyt vähään aikaan. Siispä tuosta päivästä piti ottaa kaikki auringonvalo ja lämpö irti. Lisäksi vapaapäivä tuli kuin tilauksesta. Ensin suuntasin Petran ja Emman kanssa Uxbridgeen piknikille. Osan eväistä otin mukaan kotoa, mutta kävin myös täydentämässä sitä paikallisessa ruokakaupassa. Kuvassa näkyvän salaatin vaihdoin kuitenkin Emman kanssa, sillä kumpikaan meistä ei pitänyt omista salaateistamme.

 



Parin tunnin piknikin jälkeen otin bussin kotiin. Muutaman tunnin vain laiskottelin, luin kirjaa ja datailin. Sen jälkeen otin uudestaan bussin Uxbridgeen. Tällä kertaan menin tapaamaan suomalaista kaveriani Magea. Mage (Marianne) ja hänen hongkongilainen kaveri Kelly esitteli mulle vähän heidän yliopiston kampusta. Menimme sitten viettämään porukalla iltaa yliopiston ravintolaan. Ennen, kuin lähdin kohti bussipysäkkiä, Mage kävi näyttämässä minulle hänen kotiansa ja kämppäkavereita. Juuri, kun olimme lähdössä ravintolasta, sain taas sen jokavuotisen kohtauksen. Ihmettelinkin viime syksynä, kun kohtauksesta ei ollut kuulunut mitään. Kuitenkin kohtauksen jälkeen kävimme pikaisesti Magella ja sen jälkeen otinkin bussin kotiin.

Niin ja uteliaille ja tietämättömille lyhyt kuvaus kohtauksesta. Eli olen saanut niin sanotun kohtauksen noin 1-1,5 vuoden välein viimeisen 5-6 vuoden ajan. Siihen kuuluu järkyttävää mahakipua, huimausta, huminaa korvissa, kylmänhikeä, pyörtymistä jne. Kohtaus tulee ihan yhtäkkiä, mutta lähtee myös yhtä nopeasti. Kestoa on hankala sanoa, sillä itse olen aika tiedottomassa tilassa. 10-30 minuuttia ei varmaan kauas heitä. Kohtausten aiheuttajasta ei ole tietoa, mutta lukuisia epäilyksiä aina paniikkikohtauksista suolimutkiin olen kuullut. Ajankohdilla tai tapahtumapaikoilla ei ole ollut mitään yhteistä keskenään. Yleensä pystyn itse rauhallisena kohtauksen aikana, sillä tiedän, miten kohtaus etenee. Tällä kertaa paniikki meinasi iskeä, sillä olin keskellä outoja ihmisiä ja outoa ympäristöä. Pelottavaa.

Ja äiti, kaikki on nyt hyvin. Mage oli koko ajan vieressä.

2 kommenttia:

  1. Voi surkeus, onpa ikävä kun taas tuo kohtaus tuli! Ja vielä oudossa ympäristössä, varmasti pelottavaa.. Mua huolettaa, että mistä se johtuu :s Mutta onneksi et ollut yksin ja olet taas kunnossa. Jospa se taas vuodeksi jättäisi rauhaan.

    tpeu

    VastaaPoista
  2. hui, onneks et ollu ajamassa autolla tms ku se kohtaus tuli! no mutta toivottavasti niitä ei enää tuu, ainakaa siellä :)

    VastaaPoista