7.3.2012

Finnish buns

Huh tänään ei ollut yhtään kiva aamu. Ehkä nousin juuri sillä väärällä jalalla ylös. Vaikka nukkuin ihan tavallisen pituiset yöunet olin silti väsynyt herätessä. Koulumatkan jälkeen minun piti hakea hostvanhempien vaatteita silittämöstä ja kuivapesulasta. Hostäiti oli antanut edellisenä iltana rahaa noita varten, mutta huomasin, ettei sitä ollut riittävästi. Vaatteiden noutamisen jälkeen minun piti käydä ostamassa vähän leipää, maitoa ja mausteita. Yleensä hostisä tekee ruokaostokset, mutta olen itse täydennellyt niitä tarvittaessa. Jouduin maksamaan osan ostoksista itse ja joudut illalla pyytämään rahoja takaisin hostäidiltä. Kun olin ehtinyt kaupasta ulos ja kipittänyt sateen kastellessa autolle huomasin unohtaneeni ostaa hiivaa illan leipomissessioita varten. Ei kun takaisin sateeseen.


Ihmettelin, kuinka vaikeaksi pullien leipomisen voi tehdä. Tuoretta hiivaa ei kaupasta löydy, joten kuivahiivaan ja sen määrän arvailuun on tyytyminen. Lisäksi kardemummaa myytiin vain kokonaisina, joten pääsin kuorimaan ja hienontamaan niitä käsin. En edes ollut nähnyt kokonaisia kardemumman siemeniä aiemmin, joten pieni lisäsivistys Wikipediasta ei ollut pahitteeksi. Tiesittekö, että kardemumma on maailman kolmanneksi kallein mauste sahramin ja vaniljan jälkeen?

Hain pojat koulusta ja kotiin päästyämme aloimme leipoa. Tähtäimenä oli siis supisuomalaiset korvapuustit ja lumipallopullat. Muutama tunti vierähti leipoessa, joten taikinan kohotessa valmistin ruoaksi brittiläisiä makkaroita ja ranskalaisia uunissa. Makkarat muistuttivat ulkonäöltä enemmän suomalaisia nakkeja kuin niitä makkaroita, johon suomalaisena olen tottunut. Makkarat olivat täysin raakoja ja niissä oli käytetty joitakin outoja mausteita. Ne myös maistuivat hieman oudolle, mutta kyllä ne ihan syötäviä oli. Leipomisen tuloksena oli omaan makuuni hieman liian vähän kardemummaa sisältäviä, mutta silti maistuvia pullia. Pikkupoika söi yhden kumpaakin. Eniten perheen äidin reaktio yllätti, sillä hän söi peräti neljä pullaa. Miettikää nainen, joka ei juuri koskaan syö mitään hyvää. Aika suoritus, eikös?


Illan päätteeksi pikkupoika ratkoi Muumikirjan tehtäviä ennen nukkumaanmenoa. Hän oli aivan innoissaan tehtävistä heti, kun olin kääntänyt tehtävänannon englanniksi. Molemmat väsyneet sankarit (minä ja pikkupoika) ottivat pitkän päivän jälkeen sitäkin pidemmät vaahtokylvyt.

7 kommenttia:

  1. Kyllä se elämä taas alkaa sunkin koloon paistamaan! :> Päivä kerrallaan.

    Voisitko muuten tehdä postauksen perheen kissoista/lemmikeistä?

    VastaaPoista
  2. Hyvä Meeri. Hauska juttu. Oli kiva ottaa aamulla pakkasesta pullapussi taas sulamaan. Puita tehty Harrin kanssa sen jälkeen sun pullat maistuu ihanalta ja tuntuu suussa pehmeältä. Ihania kuvia muutenkin ollut. Odotan kesää ja Lontoon reissua.
    Terveisin äiti.

    VastaaPoista
  3. Annika voin hyvinkin kirjoitella noista lemmikeistä! Kiitti vinkistä ;)

    Äiti määkin haluan tulla tekemään puita! Onneksi kesä on jo ihan kohta :) Pian nähdään!

    VastaaPoista
  4. Hei! juuri etsin netistä tietoa, että miten ulkomailla voi tehdä pullaa ja mistä löytäisi tuorehiivaa. Sain selville, että joissain supermarketeissa myydään tuorehiivaa, mutta myös leipomoista voi tuorehiivaa käydä kysymässä.
    -Ulla

    VastaaPoista
  5. Mitä noi lumipallopullat on? Onko niissä siis vaan sokeria päällä vai mitä? Hyviltä ainakin näyttävät :)

    VastaaPoista
  6. Jooh Ulla pitää yrittää ens kerralla ettiä tuota tuorehiivaa. Nuo ei nimittäin kohonnut kauheasti kuivahiivalla. Ei se tosin makuun hirveästi vaikuttanut :)

    Pinja paistamisen jälkeen pyöräytin niitä voisulassa ja sen jälkeen sokeri-vaniljasokerissa. Ne on ihan älyttömän hyviä! Kannattaa testata ;)

    VastaaPoista
  7. muista mainostaa että ne on sun entisen köksän open keksimiä pullia :D ja helpoimmalla pääsee ku voitelee ne vaikka pullomargariinilla ennenko kierittää siellä sokerissa. mutta on ne kyllä hyviä!

    VastaaPoista