16.3.2012

Pikkujuttuja Britanniasta

Ajattelin koota tähän yhteen postaukseen kaikenlaisia pieniä asioita, jotka ovat osuneet silmääni täällä ollessa ja jotka haluan jakaa kanssanne.

- Vesi on pahaa. Olen tässä kuukauden aikana juonut kaksi lasia hanavettä, sillä yksinkertaisesti se ei mene kurkusta alas. Lisäksi tuo vesi jättää kivan valkoisen pinnan juomalaseihin ja vedenkeittimeen.


- Useat britit eivät omista kahvinkeitintä. Sen sijaan he juovat vain pikakahvia ja teetä.


- Britannia on ihan täynnä kouluja. Niitä löytyy jokaisen kulman takaa, joten vanhempien on hyvä valita lapsillensa koulu, joka miellyttää eniten. On erikseen tyttökouluja, poikakouluja, yksityiskouluja, valtion kouluja, kouluja, joissa lapset myös asuvat jne.

- Koulumatkan varrella sijaitsee jättimäinen Costcon kauppa, joka on saman tyylinen kuin Suomen Prismat ja Citymarketit. Sieltä löytää kaikkea mahdollista, mutta ostoksia voi tehdä vain jäsenkortin omistavat. Jäsenkorttejakin on erilaisia. Toiset käyvät vain aamupäivisin, toiset iltapäivisin, mutta myös kokopäiväisiä jäsenkortteja on saatavilla.

- Brittitaloissa ei ole sälekaihtimia. Sen sijaan ikkunaverhot ovat hyvin paksuja.


- Töpselit ovat kolmireikäisiä. Lisäksi niihin täytyy kytkeä erikseen virta vieressä olevasta pienestä katkaisimesta.


- Parsakaali on todella suosittua ruokaa ja maissia sotketaan jokaiseen ateriaan. Myöskin rusinoita löytyy niin kakuista, kohokkaista, ruoista ja kaikeasta muusta mahdollisesta. Ja tietenkin muroja ja Weetabixejä syödään rusinoiden kera. Ja voin kertoa, että inhoan rusinoita. Tosin suklaarusinat ovat poikkeus.

- Jos viettää päivän Lontoossa ja illalla niistää nenän, on tuloksena vain mustaa pölyä nenäliinassa.

- Kylpeminen on yhtä yleistä kuin suihkussa käyminen.

- Brittiläiset silittävät vaatteitaan huomattavasti enemmän kuin suomalaiset. Osa brittiläisistä silittävät/silityttävät myös lakanansa.

- Brittiläiset rakastavat muotoon leikattuja pensaita. Niitä voitkin bongata miltein jokaiselta pihalta.

- Paritalot ovat hyvin yleisiä. Ne ovat kaksikerroksisia ja usein julkisivut ovat remontoitu erilaisiksi eri aikaan. Tuloksena on siis yhteinen julkisivu, josta toinen puoli saattaa olla ruskea ja toinen vaalea. Usein myös katto on puolitettu ja remontoitu mielensä mukaan. Lystikästä.

- Brittiläiset eivät välitä jääkiekosta yhtään. Miksi välittäisivätkään, kun he ovat niin huonoja siinä?

- Koirat ovat tappiinsa koulutettuja. Hyvin usein ne kävelevät omistajansa kanssa ilman hihnaa suurissakin ruuhkissa. En ole vielä kertaakaan nähnyt huonokäytöksistä tai vetävää koiraa. Lisäksi Suomesta poikkeavaa on todella suuri kissojen määrä. Olen bongannut meidän pihalta jo todella suuren lukumäärän erinäköisiä kissoja. Niin ja hevoset kävelevät teillä autojen seassa.

- Paikallisten mukaan, Britannia rakastaa Skotlantia, mutta Skotlanti vihaa Britanniaa.

- Jalkapallo, rugby ja kriketti ovat ehkä suosituimmat urheilulajit. Brittiläiset odottavat kauhulla olympialaisia suuren ihmismäärän takia.

- Brittiläiset eivät hallitse "tehdään kerralla enemmän ruokaa ja laitetaan loput jääkaappiin/pakkaseen" -ruoanlaittoa. He tekevät ruokaa tasan yhden aterian verran ja ylijäävä ruoka heitetään roskiin.

- Täällä ei tulisi kysymykseenkään laittaa lapsia kulkemaan koulumatkaansa yksin. Yleensä vanhemmat/au pairit/lastenhoitajat saattavat heidät kouluun tai vievät heidät autolla sinne.

Ps. Näin unta Mikael Granlundista! Mitäääääääää....

Ainiin ja meinasin unohtaa kauppojen itsepalvelutiskit. Suomessa niitä ei ollut, kuin Haaparannan Ikeassa. Heh heh. Mutta täällä niitä on suunnilleen jokaisessa kaupassa.

6 kommenttia:

  1. Moi Meeri! Mulla on ollut niin tohinaa, etten ole ehtinyt juuri läppäriä avata. Nyt tulin taas lukemaan kuulumisiasi ja oli kiva huomata että sait jo pakettini :) Aattelin, että siinä kestäisi kauemmin, laitoin 2. luokkana vissiin sunnuntaina postiin..

    Mielenkiintoisia ja hauskoja nuo faktat briteistä, tuollaisia on tosi kiva lukea :) Jännä tuo ''klubiruokakauppa'', ihan hyvä idea (mun yrittäjä-puoli taas tässä alkoi suunnittelemaan jo vaikka mitä :D ).

    Mä sain tänään päätökseen autokoulun 2. vaiheen, yay!! Jännitin kamalasti mutta hyvin meni. Ja siellä opettajana oli yks mies, joka on kuulemma ollu meidän siellä kirkonkylän kämpässä vuokralla 90-92. Hauska sattuma, muisti vielä meidän isän nimen :p

    Mukavaa viikonloppua, nauti karkeista ja elämästä :)

    VastaaPoista
  2. Ahahha ihanaa, Mikael :D

    Tuntuu että siellä jotkin asiat tehdään vaikeamman kautta kuin Suomessa.

    VastaaPoista
  3. Juuh Annika aamulla olin ihan wtf :D Miksi ja miten juuri joku Mikael? :DD

    Pau, musta tuntuu, että melkein kaikki jännittää sitä toista vaihdetta! Ja se on kyllä tosi outoa, kun eihän sitä voi edes reputtaa. Itte taisin kans jännittää sitä vähän :) Mutta musta se oli kuitenkin ihan hauskaa.

    Niin ja tosiaan tuolla Costcossa kaikki tavarat myydään järjettömän isoissa erissä, joten monesti ne ovat myös halvempiakin. Harmittaa vähän, etten voi nyt mennä ostoksille sinne, kun mulla ei ole sitä korttia..

    Tänne tuo posti kulkee todella nopeaa! Mun serkku laittoi myös paketin kakkosluokassa ja se tuli tänne kolmessa päivässä. :))

    VastaaPoista
  4. Siellä ollaan kyllä niin askelta edellä kaikessa.. Kröhöm!

    Voi iskeä pieni kultturishokki sinne saapuessa. Todellinen kauhukuva rusinoista, joita mä en voi sietää edes suklaarusina muodossa on jo verkkokalvoilla. Nou!

    VastaaPoista
  5. Mari toivotaan, ettei sun isäntäperheesi ole yhtä rusinafanaattinen! :)

    VastaaPoista
  6. oli kyllä hyviä nuo kaikki jutut, mutta mikke?! :D

    VastaaPoista