11.3.2012

Hyde Park

Eilen unohdin mainita, että vietin kuukautispäivääni täällä Englannissa. Kuvitelkaa, olen ollut jo kuukauden täällä! Toisaalta tuntuu, että olen ollut täällä jo pienen ikuisuuden, mutta toisaalta kuukausi on ihan lyhyt aika.

Lupasin isäntäperheelle tekeväni suomalaisen Sunday lunchin joku sunnuntai. Nyt tarvitsisin teidän ehdotuksia. Tietenkin poronkäristys olisi mahtavaa, mutta mistä minä sellaista täältä saisin? Olen ajatellut (valkosipuli)kermaperunoita, lihapullia ja jälkiruoaksi mansikkakermatäytekakkua. Mutta tuo ei riitä, sillä aion toteuttaa ruokailun brittiläisittäin, jolloin pöytä pitää olla täynnä erilaisa ruokia. Joten ehdotuksia tulemaan!

Tänään lähdin jälleen Lontooseen tapaamaan kahta suomalaista au pairia Jasminia ja Iinaa. Tapasimme National Galleryn edessä ja lähdimme sieltä etsimään lounaspaikkaa. Päädyimme johonkin pizzapaikkaan, jonka ruokalistalta löytyi myös paljon muita ruokia. Söin siellä yhden parhaimmista lasagne -annoksistani. Syötiin ja juteltiin pitkään. Sen jälkeen lähdimme suunnistamaan kohti Skandinavian Kitcheniä, joka myy kaikenlaisia tuotteita Suomesta, Ruotsista ja muista Pohjoismaista. Mukaani tarttui aivan ylihinnoiteltu Marianne -pussi. Ja voin kertoa, että oli kuulkaas hyvää!






Meillä kesti löytää tuo putiikki todella kauan, sillä tarkasta sijainnista ei ollut tietoa. Lopulta päätimme, ettemme lähdekkään National Galleryyn alkuperäisen suunnitelman mukaan, sillä sää oli ehkä paras tähän asti, eikä sellaista halua viettää sisätiloissa. Otimme bussin Hyde Parkin lähettyville. Olin elämäni ensimmäisen kerran Lontoon punaisissa kaksikerroksisissa busseissa. Hauskaa oli!


Jäimme siis pois Hyde Parkin lähettyvillä ja kävimme noutamassa Starbucksista kaakaot. Kävelimme puistoon, jossa istuimme nurmikolla muiden ihmisten seassa nauttien aurinkoisesta säästä t-paidoilla. Päivä kokonaisuutena oli ihana, eikä pääkipu löytänyt luokseni ollenkaan. Tänään oli muutenkin hyvin kotoisa olo koko päivän. Nautin ja paljon.

Ps. Hyvää syntymäpäivää Tumppu!

2 kommenttia:

  1. Poroa saattaa löytyä pakasteena, on varmaan aika kallista! Jos menee kauppahalliin niin saattaisi lähteä lihatiskiltä halvemmalla. Entä oisko siellä hirveä? Miten olisi myös karjalanpiirakoita ja munavoita? Murupohjainen mustikka-viininmarjarahkapiirakka? Lohta tai lohileipiä? Rieskaa? Onpa muuten vaikea keksiä suomalaisia ruokia jotka maistuisivat ulkomaalaisillekin! Mämmiä tietenkin pääsiäisenä!

    VastaaPoista
  2. Hei, ma tein pinaattikeittoa ja se kelpas isantaperheelle, toinen tietysti jos haluat kokeilla pinaattilettuja. Ja oon tehny myos juustoisen makaronilaatikon ja lapset tykkas siita. suomalaisista jalkiruuista en osaa sanoa

    VastaaPoista