28.5.2012

Brighton ja Beachy Head

Sadas postaukseni tuleekin olemaan yksi hienoimmista sekä kuvien että tapahtumien osalta. Sunnuntaina lähdin aikaisin aamusta ajamaan kohti Brightonia yhdessä suomalaisten Jasminin ja Iinan, ranskalaisen Emman ja Venetsuelalaisen Estherin kanssa. Vältimme pahimmat ruuhkat lähtemällä aikaisin matkaan, joten menomatka kesti vain 1,5 tuntia. Noin kymmenen aikaan saavuimme Brightoniin ja suuntasimme suoraan rannalle. Ranta ei ollut hiekkaa vaan pyöreää pientä kiveä. Lisäski koko ranta oli täynnä simpukankuoria. Vietimme rannalla aikaa noin puolesta tunnista tuntiin. Kahlasimme kylmässä Englannin kanaalissa, otimme kuvia ja nautimme täydellisestä säästä.





Pian lähdimme kävelemään pitkin rantaa ja huomasimme suurella laiturilla olevan tivolilaitteita. Menimme alueelle pyörimään ja herkuttelemaan jäätelöiden, hotdogien, lättyjen ja sipsien kanssa. Tivolilaitteet olivat hyvin kalliita, eikä mitenkään erityisiä, joten jätimme ne suosiolla väliin. Kun tulimme rodeolaitteen kohdalle sanoin kavereilleni aina halunneeni testata sellaista. Lupauduin kokeilemaan rodeota Jasminen jälkeen. Hän pysyikin sen selässä huimat 19 sekuntia, mutta palkinnoksi Jasmin sai vain hyvin kipeät jalat. Omalla vuorollani heti noin parin sekunnin jälkeen onnistuin lyömään pääni härän päähän. Ja tietenkin tuuria oli hieman liian vähän matkassa, sillä oikeasta etuhampaastani lohkesi noin 1/4 hammasta. Täräyksen ja suussa ammottavan aukon takia menin vähäksi aikaa shokkiin. En oikein tajunnut, mitä tapahtui, mutta onneksi laitteen pyörittäjä kutsui paikalle huoltohenkilökuntaa. Minut vietiin henkilökunnan koppiin, missä täytin vakuutuskaavakkeen. Tänään saan kuulla, alkavatko he maksaa hammaslääkärini. Äitini hommaksi tulikin tilata hammaslääkäriaika mahdollisimman pian kun pääsen takaisin Suomeen.

Täräyksestä tai/ja auringosta sain pitkään kestävän pääkivun, johon edes särkylääkkeet eivät tehonneet. Tyydyin vain matelemaan kavereideni perässä samalla kun kiertelimme Brightonin pieniä kauppoja. Enhän kuitenkaan halunnut pilata omaani ja muiden lomareissua pienen onnettomuuden vuoksi.

Noin tunnin kiertelyn jälkeen lähdimme ajamaan Britannian rannikkoa itään aivan huikeissa maisemissa. Alle tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme Beachy Headiin, jossa sijaitsee Britannian korkeimmat liitukivikalliot ja kaksi mahtavalla paikalla sijaitsevaa majakkaa. Paikka oli ehdottomasti hienoin, mitä olen koko täällä oloni aikana nähnyt. Sanat eivät kykene kuvailemaan aluetta tarpeeksi hyvin, joten ihastelkaa ja kauhistelkaa kuvia ja käykää paikan päällä, jos vain mahdollista!








Tässä vielä muutama Wikipediasta poimittu fakta Beachy Headista:
- korkeimmillaan 162 metriin merenpinnan yläpuolelle yltävät Beachy Headin jyrkänteet ovat korkeimpia kaikista Britannian rannikon liitukivijyrkänteistä
- korkeutensa vuoksi Beachy Head on myös suosittu itsemurhapaikka ja keskimäärin 20 ihmisen on arvioitu kuolevan siellä vuosittain
- vuonna 1831 Beachy Headin viereisellä läntisellä niemellä alkoivat Belle Toutin majakan rakennustyöt
- majakkaa siirrettiin parikymmentä metriä sisämaahan päin eroosion vuoksi maaliskuussa 1999
- Belle Toutin valo ei kuitenkaan näkynyt tarpeeksi kauas sumuisella säällä, ja sen avuksi valmistui suoraan Beachy Headin eteen rakennettu, 43 metriä korkea majakka vuonna 1902

2 kommenttia:

  1. Eikö nuo kivet satu jalkoihin? :D

    VastaaPoista
  2. Ne kivet oli pyöristynyt veden takia, joten oli siinä kohtuu helppo kävellä myös avojaloin. Tosin ei me oltu ihan samaa mieltä asiasta muiden tyttöjen kanssa. Ei siis kävely ollut hetikään yhtä helppoa kuin hiekkarannalla :)

    VastaaPoista